Welkom,


Het was alweer enige tijd geleden dat deze website was bijgewerkt. Enkele verwijzingen werkten niet meer en ik merkte dat ik ook niet langer bereikbaar was via mijn contactformulier. Dit is nu hersteld en ik hoop dat Mayaweb nu weer een waardevolle bron zal zijn op het internet. Zeker omdat veel links niet langer meer werken en de online beschikbare kennis over de Lacandones dus afneemt.

Een van de redenen dat ik deze website enige tijd niet heb onderhouden was mijn diepgaand onderzoek naar de cultuur van Paaseiland. Meer hierover is te lezen op mijn nieuwe website www.easterislandculture.com.

Nog steeds verkrijgbaar: Een uitgebreide etnografie van de Lacandon Maya's van Chiapas, Mexico

Dit boek is het resultaat van mijn jarenlange studie naar de Lacandon cultuur en bevat onder andere de resultaten van mijn laatste veldwerk in Nahá en Lacanhá alsook de resultaten van mijn voorgaande studies. Het is het resultaat van één van de laatste onderzoeken voordat de laatste traditionele Lacandon besloot zijn religie op te geven. Het boek telt 319 bladzijden en 98 foto's en illustraties.

Op deze website kunt u van alles vinden over de Oude en Hedendaagse Maya-culturen. Ook kunt u alles lezen over de boeken die ik over deze fascinerende cultuur heb geschreven en hoe u deze kunt bestellen, voor uzelf of als origineel cadeau! De boeken zijn in eigen beheer uitgegeven, zonder winstoogmerk.

Mijn boeken en deze website hebben dezelfde doelstelling: Een zo groot mogelijk publiek bekend maken met de fascinerende Maya-cultuur en de kennis over deze cultuur vergroten.

De website is bedoeld als leerzame en interessante introductie in de Maya-cultuur. In mijn boeken zult u meer diepgang vinden die interessant zijn voor zowel geïnteresseerden, studenten, cultureel antropologen, archeologen en geschiedkundigen. Bovendien kunt u op de website ook nog het een en ander lezen over de betreffende landen (waaronder handige reistips) waar de Maya's leefden en leven. Ik hoop dat u uw bezoek aan mijn website de moeite waard zult vinden.